1. San Marino: Bruniho jasné vítězství

Daniel Šupa, 22. dubna 2006, 20:45 Google+

Bývalý pilot F1 získal pro nový tým Trident Racing první vítězství už ve třetím závodě šampionátu GP2 poté, co z pole position nedal nikomu šanci a dokázal si před soupeři držet potřebný náskok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bruni, Gianmaria

Bruni, Gianmaria | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Bruni po zhasnutí světel nezaváhal, naopak Lopez měl technické problémy a postupně se propadal polem zpět. Zezadu se probíjel dravě di Grassi. Na vedoucího Itala brzy začal útočit rychlý Hamilton, ale Bruni si pozici dokázal uchránit a následnou sérií nejrychlejších kol se jezdci stáje ART vzdálil. Na třetí pozici jezdil Yoshimoto, Premat, Ammermuller, Piquet a Carroll.

di Grassi však svůj vůz nezvládl v osmém kole, kdy zničil závod sobě i nevinnému Olivierovi Pla, oba odstoupili a na dráhu byl povolán safety car. První devítka jezdců zamířila do boxů, Hamilton si však odpykával trest za ulitý start a k mechanikům se vrátil o chvíli později.

Za vedoucím Brunim následoval Yoshimoto, Piquet, Premat, Lapierre, Ammermuller, Viso a Carroll. Vedoucí jezdec průběžného pořadí Piquet vybrzdil Japonce a posunul se na druhé místo. Hamilton zamířil překvapivě do boxů potřetí, tentokrát natrvalo. Komisaři ho diskvalifikovali pro předjíždění safety car.

Bruni se s Piquetem postupně třetímu Yoshimotovi vzdalovali, ale to nebyl jediný problém japonského pilota. Z pódiové pozice ho odvolali komisaři k průjezdu boxy za rychlou jízdu v boxové uličce.

Filippi na osmém místě odolával ambiciózně jezdícímu Monfardinimu, který se snažil zajistit na zítra nejlepší startovní pozici, což osmá pozice v prvním závodě zaručovala. Bohužel špatně naplánovaný útok nevyšel a oba jezdci vyjeli mimo dráhu, čímž své ztratili pozice.

Viso přinutil k chybě Carrolla, jenž ze závodu odstoupil, podobně dopadli po vzájemném souboji i Gommendy a Fauzy. Za suverénním Brunim začal Piquet svůj náskok pomalu ztrácet a jezdil o dvě sekundy na kolo pomaleji. Ammermuller předjel Premata a oba následně překonali zoufalého Piqueta s technickými problémy, jehož těsně před cílem předjel ještě i Lapierre. Poslední bodované pozice obsadili Viso, nenápadně ale bezpečně jedoucí Glock a Yoshimoto.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 1. San Marino: Bruniho jasné vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cheever jr., Eddie

Zavěšení kola ukončilo Engeho jízdu v Motegi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud