Piquet zastínil soupeře

Daniel Šupa, 8. dubna 2006, 10:40 Google+

Španělsko, kvalifikace - Piquet v dnešní kvalifikaci potvrdil své letošní ambice a do odpoledního závodu odstartuje z nejvýhodnější pozice poté, co druhého Gommendyho porazil o celou polovinu vteřiny!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Dnešní kvalifikace prokázala velmi malé rozdíly mezi jezdci a můžeme se tak těšit na další vyrovnaný šampionát. O to výraznější je pak náskok mladého Brazilce, jenž sebral tři minuty před koncem do té doby suverénnímu Hamiltonovi pole position. Brita odsunul do druhé řady v úplném závěru ještě Gommendy z týmu iSport. Svoje výborné časy z předchozích testů potvrdil čtvrtým nejlepším kolem Valles z nepříliš favorizovaného týmu Campos.

„Dnes bylo těžké zajet čisté kolo, ale v samém závěru se mi jedno takové podařilo,“ řekl ihned po kvalifikaci syn trojnásobného šampiona Formule 1 Nelsona Piqueta s odkazem na hustý provoz na dráze a problémy svých soupeřů. Carroll nezvládl svůj vůz a po smyku mu patří pouze třinácté místo, podobně měli problémy i oba jezdci Fisichellova týmu, kterým i nadále patří zadní pozice. Yoshimotovu Dallaru zahalily na okamžik v boxech plameny, komisaři zasáhli okamžitě, přesto znamenal incident pro Japonce konec.

Více se jistě čekalo od Premata z mistrovského ART, ale především od jeho krajana Lapierra z týmu Arden, jenž bude startovat až z 21. pozice, zatímco jeho nový týmový kolega Ammermuller se postaví do řady čtvrté. Zklamáním jsou pak dosavadní výkony Timo Glocka, od kterého se jistě čekalo po zkušenostech s F1 a Champ Car více.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Piquet zastínil soupeře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Mercedes v pátek rychlejší + foto

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud