Nebyl jsem tím vyvoleným

Daniel Šupa, 26. května 2003, 23:15 Google+

Závodní kariéra Michaela Andrettiho skončila zklamáním po poruše motoru jeho vozu v 94. kole. Ani tentokrát se mu zvítězit nepodařilo a přestože odkroužil ve vedení legendárního závodu 500 mil Indianopolis úctyhodných 526 kol, zůstal bez jediného vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Syn expilota a mistra světa Formule 1 Maria Andrettiho se rozhodl pro konec závodní kariéry, aby se mohl plně věnovat řízení svého týmu v seriálu IRL Indy Car. Symbolickým ukončením mělo být vítězství v závodě, který pro něj a nejen pro něj tolik znamená.

„Kolikrát mi jen Roger (Penske) vzal tohle vítězství? Pokud by tu nebyli hoši v jeho vozech, mohl jsem mít tak tři nebo čtyři vítězství a tentokrát ho získali znovu, zase mi ho vzali,“ konstatoval s úsměvem na rtech, ale hořkostí v duši Michael.

Přesto, že se mu zvítězit nepodařilo, má ve slavném závodě skvělou bilanci. Je pilotem, který setrval ve vedení nejvíce kol, bohužel však bez toho hlavního, čímž je právě to mystické vítězství. „Mým odkazem je nejvíce kol v čele, ale ne vítězství. to je to, kvůli čemu jsem ještě neskončil, ale zřejmě to tak má být,“ pokračoval jezdec.

„Co mám říci? Netruchlím v lítosti, jsem pyšný na to, čeho jsem dosáhl. Sám vím, že jsem tu mohl několikrát zvítězit, ale nebyl jsem zkrátka tím vyvoleným,“ dodal závěrem svého prohlášení Michael Andretti.
Vytisknout

Diskuze: Nebyl jsem tím vyvoleným

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Indy 500: De Ferran zvítězil v Indianapolisu - anotační foto

Indy 500: De Ferran zvítězil v Indianapolisu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud