Kvalifikace: Nováček Briscoe na Pole position

ar1, 11. září 2005, 00:47 Google+

Nováček šampionátu Ryan Briscoe vyhrál Pole position na nedělní závod v Chicagoland Speedway. Z první řady společně s ním odstartuje další nováček Danica Patrick.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Ryan Briscoe si zasloužil své první Pole position v kariéře s časem 25.2011, kterého dosáhl v sobotní kvalifikaci. Z první řady společně s ním odstartuje jediná žena ve stratovním poli Danica Patrick, jenž ukořistila čas 25.3369.

Třetí na startu se postaví její týmový kolega Buddy Rice (oba Rahal Lettermann Racing), vedle Riceho odstartuje Tomas Scheckter (Panther Racing). Tomáš Enge obsadil jedenáctou příčku. V týmu skončil třetí, když jej překonal Buddy Lazier.

Velký favorit od prvního tréninku Dan Wheldon v kvalifikaci až zase tak moc nezazářil, protože jeho čas nestačil na víc než na 6. pozici. Jeho rival v boji o titul Tony Kanaan odstartuje až z 16. pozice. U něj ovšem víme, že startovní pozice až zase tak moc nerozhoduje, protože tento temperamentní Brazilec dokáže i z poslední startovní pozice závod vyhrát.

Zajímavostí je, že Tomáš Enge porazil takové esa, kterými dozajista jsou Scott Sharp (12. pozice), Dario Franchitti (13. pozice) a nebo Helio Castroneves (14. pozice).

Kvalifikace - Chicagoland Speedway

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Kvalifikace: Nováček Briscoe na Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

2. trénink: Wheldon opět první, Enge osmý!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud