Škoda vyrobila již 500 000 vozů Rapid

Jubilejní 500 000. vyrobený Rapid

Jubilejní 500 000. vyrobený Rapid | foto: Škoda Auto

Škoda Rapid je druhý nejsilnější model značky Škoda. Jeho výroba probíhá jak v ČR tak i v Číně, Indii a Rusku. Díky této značné výrobní kapacitě má Škoda Auto na kontě již 500 000 vyrobených vozů Škoda Rapid.

Kompaktní Škoda Rapid patří mezi tahouny mladoboleslavské automobilky. Konkrétně se jedná její o druhou nejsilnější modelovou řadu. Rapid dokonce slaví letos oproti loňskému roku nárůst prodejnosti celých 12,3 procenta.

Vůz tvořící jaký si mezistupeň mezi modely Fabia a Octavia byl na trh uveden v roce 2012 a jeho bratr Rapid Spaceback o rok později. Oba modely se mohou pyšnit světovým ocenění Red Dot Design Award za skvělý produktový design.

Rapid se ale nevyrábí jen v České republice, ale také v Číně, Indii a Rusku. Díky této výrobní kapacitě se Škoda Rapid dnes (30. 6. 2015) dočkala jubilejního 500 00. vyrobeného vozu. Konkrétně to byl Rapid Spaceback červené barvy, který dnes sjel z výrobní linky v Mladé Boleslavi.

V následující tabulce je vyobrazen konkrétní přehled výroby modelu Rapid jak z hlediska výrobního místa i vyrobených modelů a jejich specifikací.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu